понедельник, 18 февраля 2019 г.

Інклюзивне навчання: технології педагогічного супроводу


16 - 17 лютого практичний психолог Комунальної установи  «Інклюзивно-ресурсний центр» відвідала тренінг «Інклюзивне навчання: технології педагогічного супроводу» у місті Києві. Подія зібрала учасників з усієї країни: вчителів, викладачів, батьків, психологів.
Головними тренерами даного заходу  виступили  Інна ГОРБЕНКО та Оксана ФЕДОРЕНКО – кандидати педагогічних наук, науковці й практики, які уже тривалий час працюють над впровадженням інклюзії в Україні.
На тренінгу учасники познайомились із сучасним підходом до визначення особливих освітніх потреб та умовами організації інклюзивного навчання. Також говорили про Індивідуальну програму розвитку дитини з ООП, інструменти для роботи вчителя та асистента в інклюзивному класі, трирівневу модель підтримки особливої дитини.  Тренери розповіли про професійне співпробітництво з закладі освіти, зокрема про команду супроводу дитини з ООП, про ролі й функції асистента вчителя.
Теоретичний матеріал супроводжувався виконанням практичних вправ для кращого засвоєння матеріалу.
По завершенню двох навчальних днів учасники отримали сертифікати від ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький Державний університет імені Григорія Сковороди».


Комментариев нет:

Отправить комментарий