четверг, 21 марта 2019 г.

МАРИНА ПОРОШЕНКО ВІДЗНАЧИЛА ВИСОКИЙ РІВЕНЬ РОЗВИТКУ НА СУМЩИНІ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ

Про це дружина Президента України зазначила під час відвідування Інклюзивно-ресурсного центру в селі Косівщина Сумського району 14 березня 2019 року.
Інклюзивно-ресурсний центр відкрився нещодавно. Він обслуговує дітей Сумського району та Миропільської ОТГ Краснопільського району. Наразі психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги отримують 45 дітей з особливими освітніми потребами району.
Спілкуючись із журналістами, Марина Порошенко зазначила: «В області на сьогодні працює 20 інклюзивних центрів. На прикладі такого закладу як у Косівщині я хочу сказати, що Сумщина демонструє впевнений поступ вперед щодо впровадження інклюзивної освіти», − говорила Марина Порошенко.

Вона також повідомила, що влада не стоїть на місці в цьому питанні і вже було закуплено новітні світові методики із проведення тестування розвитку дітей. Це все говорить про те, що Україна не лише доєдналася до європейських стандартів розвитку інклюзії, а й успішно рухається в цьому напрямку. Також перша леді України ознайомилася із роботою опорного Косівщинського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки, де впроваджено інклюзивну форму освіти, та взяла участь у навчальному процесі, поспілкувалася з учнями та вчителями.

 За матеріалами сайту: http://sm.gov.ua/uk/oda.html





Комментариев нет:

Отправить комментарий