вторник, 29 января 2019 г.

ЯК ПРАВИЛЬНО ГРАТИ З ДИТИНОЮ?

1. Правило взаємної зацікавленості. Таємниця вдалого придбання іграшок
не в тому, щоб наполягти на своєму, користуючись своїм батьківським авторитетом, і не в тому, щоб в черговий раз підкоритися дитині, а в тому, щоб зуміти знайти спільні інтереси, а якщо знайти їх не виходить , то створити їх.
2. Правило різноманітності. Якщо дитина «застряє» на якійсь темі, грі, сюжеті, і ви бачите, що їй цей сюжет або спосіб гри цікавий, варто дати малюкові відіграти його так довго, як йому буде потрібно, вводячи будь-які інші теми, знання, навички прямо в ці ігри і сюжети. Запропонуйте дитині різноманітні способи використання набридлого матеріалу, знайдіть його незвичні для дитини аналоги, разом відкрийте для себе нові техніки, і інтерес обов'язково повернеться.
3. Правило зростаючої складності (зони найближчого розвитку).
4. Правило відповідності віку.
5. Правило гнучкості. Будьте гнучкіше у використанні вашого ігрового арсеналу, і побачивши, що щось виходить за рамки вашого розуміння, не сваріться і не намагайтеся відразу повернути на землю вашого маленького фантазера, а спробуйте підключитися до гри і, якщо відчуєте таку необхідність, допомогти дитині розвинути сюжет.
6. Правило спільної гри. Правило спільної гри говорить, що кожна іграшка (бувають і виключення), кожна книга, кожна гра повинна спочатку пройти через етап спільної гри дорослого і дитини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий