понедельник, 10 декабря 2018 г.


Вітаємо Вас на офіційному блозі Комунальної установи"Інклюзивно-ресурсний центр" Липоводолинської районної ради Сумської області

Шановні відвідувачі блогу! 
Метою діяльності Липоводолинського ІРЦ є забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами, які мають порушення зору, слуху, мовлення, опорно-рухового апарату, інтелектуального розвитку, емоційно-вольової сфери на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Гаслом діяльності Липоводолинського  ІРЦ є висловлювання В.О.Сухомдинського: «Знедолена природою дитина не повинна знати, що вона малоздібна, що у неї слабкий розум, слабкі сили. Виховання такої дитини повинно бути у сто разів ніжнішим, чуйнішим, дбайливішим».

Тому, перед фахівцями центру стоять питання визначення сильних сторін розвитку, особливостей, потенційних можливостей дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років.
Діяльність Липоводолинського ІРЦ спрямована на визначення освітнього маршруту й реалізацію права дітей навчатися за місцем проживання в інклюзивних (спеціальних) класах (групах). Висновки Липоводолинського ІРЦ є підставою для організації інклюзивного (спеціального) навчання в закладах освіти.
Фахівці центру проводять комплексну оцінку, визначають особливі освітні потреби дитини, розробляють рекомендації щодо програми навчання для створення комфортного освітнього середовища, успішної соціалізації дітей.
Для отримання послуг в Липоводолинському ІРЦ: 
Місце знаходження Липоводолинського ІРЦ: смт. Липова Долина, вул. Короленка,1.
З повагою, в.о. директора 
Липоводолинського інклюзивно-ресурсного центру, 
Тетяна Колодяжна!

Комментариев нет:

Отправить комментарий