понедельник, 29 октября 2018 г.

«Професійна діяльність асистента вчителя в інклюзивному класі»


Відповідно до плану роботи відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської  районної державної адміністрації, 26 жовтня на базі КЗ Липоводолинська СШ І-ІІІ ступенів було проведено засідання районного методичного об’єднання «Професійна діяльність асистента вчителя в інклюзивному класі» для  педагогічних працівників, які навчають дітей за інклюзивною  формою.
Учасниками були представники 4 шкіл, а саме: вчителі та вихователі, асистенти вчителів  та  запрошені фахівці Липоводолинського ІРЦ.
У ході роботи обговорювалися такі питання:
·  нормативно-правове забезпечення інклюзивного навчання в Україні;
·  документація асистента вчителя;
·  індивідуальна програма розвитку;
·  організація та зміст корекційно-розвиткового супроводу дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються за інклюзивною формою;
·  особливості оцінювання учнів з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу;
З інформацією по даним питанням виступили: Мороз Л.В., методист відділу освіти, молоді та спорту РДА з питань інклюзивного навчання; Валюх С.О.,асистент вчителя КЗ Липоводолинської І-ІІІ ст.; Свіржевська І.Г., вчитель-логопед Липоводолинського ІРЦ; Котова Л.В., практичний психолог Липоводолинського ІРЦ та Колодяжна Т.О., в.о. директора інклюзивно-ресурсного центру.
Учасники засідання мали змогу отримати відповіді на актуальні запитання та обмінятися думками з приводу наявних проблем у процесі організації інклюзивного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий